fredag 29 oktober 2010

Tack alla bloggvänner

för era stöttande ord!! CreaMe hörde av sig igen och bad så mycket om ursäkt för hon har nu sett hur det har gått till och jag hade ingenting med saken att göra! Känns lite trist att hon inte upptäckte detta innan hon anklagade mig men tydligen är det någon ryska som inte kan skilja på ditt och mitt.

För att fira att jag nu är friad från misstanke visar jag en bild på denna glada krabat! Han är en köttätande växt och hjälper mig att hålla ovälkomna gäster borta från mitt kontor.


Varför nån nu inte skulle vara välkommen in till mig kan jag inte svara på, men å andra sidan är han ju inte så skräckinjagande heller...
Ha en trevlig fredag!

torsdag 28 oktober 2010

Nu har det hänt igen!!

Förbaskade människor som inte kan skilja på ditt och mitt och vi oskyldiga som blir offer för det.

Efter två dagar utan dator satte jag mig lugnt tillbaka i min stol för att läsa mail som kommit. Döm om min förvåning när jag återigen blir anklagad av CREAME för att ha lagt ut hennes mönster på nätet! Denna gång var det ett snögubbemönster och hon påstår att jag är den enda som köpt mönstret!! Hur kan detta gå till?? Suadda du som är en jäkel på detta har du något svar? Är det någon som kan gå in i min dator och ta mönstren? Jag blir riktigt bekymrad. Jag vet ju att jag inte har gjort det och likaväl så blir jag anklagad för detta. Jag förvarar ju mönstren på min jobbdator och i en dator som inte är uppkopplad mot nätet så jag förstår inte!!!?????

Snälla vänner därute är det någon som har en förklaring på detta. Jag har köpt cirka 100 mönster på Etsy de senaste månaderna men ingen annan säljare har hört av sig om detta. Varför skulle jag lägga ut just detta mönster?

Jag skickar en bomb till den som har gjort detta. Mönstret har jag köpt från Deliciouscrochet och jag har inte lagt ut det på nätet så alla kommer åt det.
Hälsningar från en ledsen Amigurumiwoman

måndag 25 oktober 2010

Nu min söta systerdotter

kommer ett nytt inlägg från moster Bulle. Fick i helgen veta att min systerdotter följer inläggen varje dag. Så nu vill det till att moster bloggar!

Lägger därför in pingvinen som du eller lillebror fått (tror faktiskt att det är din). Nästan som Pingu fast inte riktigt. Ida på MadebyYou har gjort mönstret.

fredag 22 oktober 2010

Mia Bengtsson

kommer att ha ett amigurumigalleri på sin blog och efterlyser sköldpaddor. Så här ser min ut!

Otroligt dålig bild. Måste bli bättre på att ta bilder men jag gillar ju att virka och inte att fotografera!

torsdag 21 oktober 2010

Har ni sett

de här supersöta små stickorna? De kallas för dominostickor och är så söta att man bara vill ha dom.

Jag har köpt några mönster från Alan Dart och tänkte försöka att sticka amigurumi bara för att prova. Har testat att göra en tidigare (visar bild igen)

Söt som socker men så töligt att sy ihop alla delarna. Bättre att kunna sticka runt som när man virkar men det var besvärligt med "vanlig" längd på strumpstickorna. De här tror jag blir perfekta att testa med.
Ha en solig dag.

onsdag 20 oktober 2010

Systerdottern

älskar fåglar, särskilt pingviner. Här är en liten som hon fått av mig. Lite vit och lite röd, är det jul snart???

tisdag 19 oktober 2010

Minimormor

har jag gjort till kollegans barnbarn. Vilket pill! Jag önskar att jag hade läst Min inspirations tutorial vad gäller hopvirkning av mormorsrutor innan jag gjorde klart denna.

Men söt blev den i alla fall.

måndag 18 oktober 2010

Trodde att jag skulle göra klart

en hel massa oavslutat i helgen men istället blev det mycket sömn och så fortsatte jag att virka på den otroligt detaljrika och stora draken som jag fått mönster på från Amigurumiartist, Gudrun. Hennes drakar är helt otroliga.
Men en liten nisse lyckades jag i alla fall att åstakomma.

Han skall sitta på ett stafettbroderi, toveri, virkeri som min syster lämnat till mig.
Mönstret är ett gratis mönster som finns på Järbos hemsida.

torsdag 14 oktober 2010

Såklart att jag

måste berätta vilket mönster jag använt. Det är ett dropsmönster som finns på nätet men nu när jag skulle leta upp det för att länka till så hittar jag det inte!! Aj aj aj. Jag försöker att kolla detta igen. Det står säkert på papperskopian men den har jag inte här just nu. Ber att få återkomma.

Istället så visar jag upp en lite flicka som nu håller härliga kollegans dotter sällskap.

Detta mönster vet jag är ur Mias första bok!

onsdag 13 oktober 2010

Jätteprojekt avklarat!


Synd bara att bilden är lite suddig men här är en virkad kofta till min kära storasyster. Den är jättevarm och härlig och jag har garn till en likadan till mig också. Kan vara bra att ha när det blir vargavinter.

tisdag 12 oktober 2010

Kul mönster finns hos

TGLDdolls på Etsy och hennes andra shop Zodiac gurumi. Dessa små symboliserar den kinesiska Zodiakens tecken där man är olika djur beroende på vilket år man är född. Jag är hund!!
Bland kompisarna i LC har jag ännu så länge en gris och en orm.

måndag 11 oktober 2010

Suadda lottar ut!!!!

Missa inte detta! Du hittar hennes blogg i min blogglista här bredvid. Kolla vilka läckra saker hon ger bort. Helt otroligt!!


SUADDAs utlottning hittar du på denna adress
http://suaddasblogg.blogspot.com/2010/10/min-forsta-utlottning-give-away.html

Kan man bli annat än glad

av Fröken Elsa?? Hon gör de mest underbara små möss, adventskalendrar, rimmar, jordgubbar och inte minst tårtor!
Blev galet kär i hennes mönster på grytlappar och hastade som vanligt till affären för att köpa garn. Så här blev det!!

Mums!!

tisdag 5 oktober 2010

Folk frågar ofta mig

vad gjorde du med all din tid innan du började virka? Jag svarar då att jag tog hand om min då lite mindre son och sen gjorde jag korsstygnsbroderier!


Här är några exempel.

Idag ska jag avsluta mitt livs största UFO-projekt!

fredag 1 oktober 2010

Ge apan i dig en chans.

Är det någon mer än jag som kommer ihåg den gamla slagdängan? Peter Lundblad, innan han hamnade i havet för evigt. Här kommer i alla fall en goding som får chans på mig!

Mönstret är förstås från Deliciouscrochet och han bor nu hos sonens farbror!